Сайтът на библиотеката на Бил Клинтън публикува за първи път разшифровки

...
Сайтът на библиотеката на Бил Клинтън публикува за първи път разшифровки
Коментари Харесай

Сензация от Вашингтон: Разсекретиха 2 телефонни разговора на Елцин и Бил Клинтън още от 1999 г. по адрес на Путин

Сайтът на библиотеката на Бил Клинтън публикува за първи път разшифровки на телефонни диалози на Борис Елцин и американския му сътрудник през 1999 година, от което следва, че първият съветски президент персонално и споделил на Бил Клинтън, че е избрал за собствен правоприемник Владимир Путин, предават информационните организации.

По време на диалог на 8 септември Елцин изразил убеденост, че новият водач на страната ще получи поддръжката на жителите.

Първият съветски президент признама, че му лишило доста време, с цел да обмисли кой може да оглави страната от 2000 година нататък. Известно време той не можел да откри подобаващ претендент.

" Накрая се натъкнах на него, това е Путин ", споделя Елцин на Клинтън.

Както споделя първият съветски президент, той изучил биографията на Путин, неговите връзки и ползи, и схванал, че той е благонадежден човек, добре осведомен с неговата сфера на отговорност.

Елцин показва някои от позитивните качества на Путин: " изчерпателен и мощен ", а също и " доста разговорлив ".

Елцин споделя и увереността си, че неговият американски сътрудник, самичък ще се убеди в това, че новият съветски водач ще бъде " високо дипломиран сътрудник. "

Елцин споделя и увереността си, че неговият американски сътрудник, самичък ще се убеди в това, че новият съветски водач ще бъде " високо дипломиран сътрудник. "

Във втори диалог, състоял се два месеца по-късно, на 19 ноември, Елцин показва убеденост, че Путин ще стане съветски президент.

" Разбира се, че Путин ще е правоприемник на Елцин Той е демократ и той познава Запада. ", дава отговор той на въпрос Клинтън кой ще завоюва президентските избори.

По това време Клинтън към този момент е имал опция да беседва с Путин на срещата на върха на АТИС в Оукланд. Американският водач споделя, че той го впечатлил като доста интелигентен човек. В отговор Елцин означи, че Путин има " вътрешен заряд " и ще направи всичко допустимо в границите на закона, с цел да завоюва президентските избори.

" И той ще завоюва, и ще работите дружно ", подчертана Елцин, като дава обещание, че Путин ще продължи линията на предшественика си за развиването на демокрацията и стопанската система, както за разширение на контактите на Русия.

" Той има силата и мозъкът да преуспее ", сподели първият съветски президент за наследника си.

Елцин назначава Путин за изпълняващ длъжността министър-председател на 9 август 1999 година, като го назовава в същия ден собствен правоприемник. На 16 август Държавната Дума утвърждава Путин като началник на държавното управление.

На 31 декември Елцин афишира оставката си, след което Путин става изпълняващ длъжността президент. На 26 март той печели изборите още на първия кръг.

Превод: Блиц
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР